Det hurtige førstehåndsindtryk: Højre eller venstre?

28. juli 2020 Slået fra Af admin

I HC Andersens eventyr ”Klodshans” gør kongen, hvad han kan for at finde en prins til sin datter. Det viser sig hurtigt, at det ikke bliver nemt. Bejlere fra nær og fjern er rejst til paladset for at gøre kur til kongedatteren, men hun ænser dem ikke. ”Dur ikke, væk, ”siger hun igen og igen uden at give nogen af dem en chance. Med dating-appen Tinder er der en fare for at blive ligesom kongedatteren.

Tinder er nemt at gå i gang med. Bare forbind med din Facebook-konto, vælg køn og radius. Og så kan du begynde at swipe. Ud til venstre med dem, du ikke er interesseret i og til højre med dem, du måske vil skrive til. Hvis begge parter swiper til højre har I et match og kan skrive sammen. Den meget umiddelbare tilgang er på én gang den største styrke og svaghed ved Tinder.

Du skal ikke klikke dig igennem en omstændig oprettelsesproces for måske at komme tættere på din prins eller prinsesse. Du behøver ikke skrive en profiltekst, der forklarer, at du elsker gåture på stranden og leder efter nogen at følges med. Bare kig på billedet og tag stilling til, om det skal til højre eller venstre.

Det minder på mange måder om kongedatteren i ”Klodshans” og er nok ikke vejen frem, hvis dit formål er at finde en at dele resten af livet med. Tinder giver heldigvis også mulighed for både profiltekst og flere billeder. Fordi det er forbundet til Facebook, kan du også se om I har fælles venner og interesser. Det gør det lidt nemmere at skrive den første besked. I kontaktannoncernes tid skrev man svar som: ”Kære hr. grosserer Madsen”. På nogle dating sider skriver man stadig et brev til ham eller hende den søde. For mange vil det virke en anelse mere uformelt at skrive en hurtig besked på mobilen. Det er oplagt at spørge ind til personens interesser, så man slipper for at bruge spørgsmålet: ”Ved du, hvad en Isbjørn vejer?.. Nok til at bryde isen.

Gratisudgaven af Tinder har en begrænsning på, hvor mange profiler du kan swipe dagligt. Køber du et abonnement kan du swipe ubegrænset og fortryde dine swipes.

Dating er et naturligt samtaleemne blandt venner og veninder. Det har Tinder også taget højde for. Modsat måske det, at træne sin bækkenbund efter en fødsel. Støder du på nogen, der kunne være noget for din ven eller veninde kan du anbefale ham eller hende.

I øvrigt er der også en hel del falske profiler på Tinder, der på forskellige måder forsøger at snyde dig. Så her bør du heller ikke klikke på links fra fremmede.