Guide til hvad du skal overveje før du køber sengebord

Guide til hvad du skal overveje før du køber sengebord

4. oktober 2022 Slået fra Af admin

Hvad skal du bruge et sengebord til?

Med et sengebord i soveværelset har du et møbel der både er funktionelt, og som også tilføjer æstetisk værdi til rummet. Men hvorfor skal man egentlig have et sengebord? Et sengebord er det perfekte møbel i soveværelset. Det giver dig muligheden for at opbevare de daglige nødvendigheder tæt på dig. Det er et sted at lægge brillerne og smykkerne, et sted at have alarmklokken stående, eller for de flestes tilfælde liggende – for det er jo oftest mobiltelefonen.

De fleste af os har nogle faste vaner før sengetid. Og det er bare nemmere at have natcremen stående ved siden af natlæsningen på sengebordet, fremfor i badeværelset, eller bogreolen i stuen. Står du netop og mangler et sengebord, kan du tage et kig på sengeborde ved BOBO, et online møbelfirma med unikke og lækre produkter.

Væghængt eller ej?

Der er mange forskellige tinge man kan overveje når man vælger sengebord, et af dem er om det skal monteres på væggen, eller om det skal stå på gulvet. Her skal man overveje hvor ofte man rykker rundt på møblerne i sit hjem. Er man en person der holder af at lege med elementerne i sin indretning, på den nemme og billigste måde, netop at flytte rundt på møblerne i et værelse, så skal man ikke vælge et sengebord, der skal monteres på væggen.

Derudover kræver det også at man har værktøjet, og gerne et par ekstra hænder til hjælp. Bor man til leje, kan man også overveje hvor mange huller i væggen, man egentlig har brug for. Når de mere praktiske ting har været til overvejelse, så handler det egentlig mest om personlige præferencer og stil. Et vægmonteret sengebord kan have et mere slankt og let look, da det ikke har bordben. Det kan dog nemt kompenseres for, ved at vælge et sengebord med et minimalistisk udseende.

I dette tilfælde – så betyder størrelse noget

Du bliver nødt til at overveje størrelsen på dit rum, samt dimensionerne på din seng. Har du et smalt soveværelse, så burde dit sengebord også være smalt. Her kan du til gengæld godt gå op i højden hvis du har brug for ekstra plads. Typisk er det dog en dårlig idé at have et sengebord der er mere end ca. 30 – 40 cm højere end madrassen. Det visuelle er en ting for sig selv, og handler om hvad du foretrækker personligt. I forhold til det praktiske, så handler det om, om man kan ligge godnat læsningen og læsebrillerne fra sig uden at skulle rejse sig og ud af sengen.

Har man et stort soveværelse, er det en god idé at vælge et større sengebord. Vælger man små møbler til at stort rum, kan rummet komme til at føles tomt og koldt. Har du pladsen, så fyld gerne soveværelset ud med et lækkert og stort sengebord.

Farvenuancer påvirker humøret.

Det er påvist at grøn virker afslappende, det er derfor dugen i eksamenslokalet er grøn. Andre farver har forskellige påvirkninger på vores humør og aktivitetsniveau. Man kan sagtens gå med neutrale farver såsom hvid, brun, eller sort. Men undersøg gerne hvordan de forskellige farver påvirker dit humør i den ene eller anden retning. Har du f.eks. lys til et rødt sengebord, så burde du vide at rød opfordrer til handling, og øger entusiasme og selvtillid.

Sidst, men ikke mindst, design!

Der er utallige muligheder og varianter af sengeborde. Det er derfor en god idé at gøre sig nogle overvejelser og hvilke elementer man gerne vil have i sit sengebord. Vi har allerede gået igennem sådan noget som farvevalg, størrelse og beslutningen om vægophængt sengebord eller ej. Udover det, så er der bare mange små detaljer ved form, materiale og design der gør at det kan være svært at vælge.

Et godt udgangspunkt er at tage et blik på sin indretning, har man en seng med en hvid sengeramme, eller måske en hvor træsorten kommer til udtryk, så kan man overveje om sengebordet skal være af samme udtryk eller give modspil med et andet udtryk. Lav endelig en liste over ting du ønsker ved dit nye sengebord, det gør det nemmere at finde igennem møbeljunglen.