Kan det betale sig at investere i solceller

Kan det betale sig at investere i solceller

9. april 2019 Slået fra Af admin

En moderne husholdning bruger efterhånden rigtig meget strøm. Man bruger strøm til at køle maden ned og til at varme den op igen, man bruger strøm til varme, og ikke mindst bruger man strøm til lys.

Elregningen kan hurtigt komme til at blive dyr, og så kunne man ønske sig, at man havde mulighed for at producere lidt mere af sin egen strøm. At man havde en vindmølle i haven eller en generator i kælderen.

Har du brug for solceller?

Der findes dog også et langt nemmere og mere miljørigtigt alternativ i form af solceller. Generelt kan det siges, at hvis du vitterligt har et stort strømforbrug, enten fordi du bare er storforbruger eller fordi I er mange i familien, kan det godt betale sig at købe solceller.

Har du derimod et småt strømforbrug, kan du også investere i solceller, men du vil ikke få så meget ud af din investering. Hvis du køber lige så mange solceller til den samme pris, vil det også bliver dyrere at betale dem tilbage. Dette bør du især overveje, hvis du vælger at tage et lån for at få råd til solceller.

Har du plads?

Før du begynder at tage et lån, bør du også overveje, hvorvidt du overhovedet har plads til solceller. Solceller er nemlig også en af de energikilder, der fylder allermest.

Langt det smarteste ville være, hvis du havde et stort stykke mark eller et ubrugt stykke have, hvor du kunne stille en række solceller. Derudover skal du selvfølgelig huske, at du får det største udbytte fra dine solceller, hvis du vender dem mod syd.

Alternativt er det også en mulighed at sætte solceller på taget. Det er dog en lidt mere omfattende og dyr monteringsproces, og der er dermed også flere penge som skal investeres og, i sidste ende, tjenes hjem. Du bør være ekstra skeptisk, hvis du ikke har et tag, der vender mod syd, da du i så fald ikke en gang får det optimale ud af dine solceller.

Hvis du tænker meget seriøst over, hvorvidt det kan betale sig for lige netop dig at investere i solceller, kan du eventuelt sætte dig ned og regne på det. I sådan et regnestykke kan du medtage alt fra, hvor lang tid dine solceller vil holde, hvad jeres strømforbrug er g bliver, og hvad strøm kommer til at koste i fremtiden. Så kan du for alvor se, om det kan betale sig at investere i solceller.