Optimer dit elforbrug i hjemmet

Optimer dit elforbrug i hjemmet

27. april 2022 Slået fra Af admin

Med tanke på nutidens stigende priser på blandt andet strøm, giver det rigtig god mening at tænke over sit forbrug, hvis man ønsker at spare på husholdningens udgifter. El kan være en dyr udgift, hvis man ikke er opmærksom på de strømslugere, der kan være i hjemmet helt uden vores viden om det.

Her kommer to gode råd, der udvalgt i samarbejde med vores lokale elektriker i Kolding.

Tænk over dine apparater – og brugen af dem

Vores apparater som f.eks. vaskemaskine, køleskab, TV etc. fylder meget i vores hverdag. Nogle af dem kører endda 24/7 hele året. Derfor giver det god mening, at du undersøger, om dine el-apparater har en god energiklasse, så de ikke tager mere strøm end nødvendigt.

Husk desuden at tænke over små ting som at slukke din computer ordentligt, når du ikke bruger den eller at f.eks. rense fnugfilteret i dine tørretumbler, hvilket kan gøre den 10% billigere i drift!

Vigtigst er det dog, at du får styr på de hårde hvidevarer, som er de største syndere, hvis de ikke er nutidige. En gammel fryser, der er sat til med is og rimfrost, kan f.eks. koste langt over det dobbelte sammenlignet med en moderne fryser i A+++ energiklassen.  

Køb en timer og spar på standby strøm

Noget af det, der løber op og ender med at koste mange penge om året, er standby strøm – altså strøm fra vores apparater, som er i ’dvale’. Selv i dvale bruger apparater som TV, mikroovn, printer osv. en smule strøm, der sammenlagt løber op i flere hundrede kroner om året.

Her kan du dels lære familiens øvrige medlemmer, at de skal trække stikke ud på deres ting, men du kan også købe en smart timer, så du kan indstille, hvornår strømmen skal tages helt i strømskinnen. Det er praktisk, da du alligevel ikke bruger tingene om natten.

Skal du eller familien på ferie, så gør det samme og træk stikkene ud.