Sådan kan du bruge sprængning i dit renoveringsprojekt

Sådan kan du bruge sprængning i dit renoveringsprojekt

17. januar 2022 Slået fra Af admin

Står du midt i et projekt, hvor du skal renovere i boligen, og i den forbindelse skal brække byggematerialer ned? Så er der stor sandsynlighed for, at du vil kunne få gavn af sprængning til at klare arbejdet.

Men hvad er sprængning? Forestil dig, at du skal nedbryde en stor omgang cement med jernarmering indeni. Dette kan være en besværlig opgave, som traditionelt set ville kræve, at mandskab bruger meget tid på opgaven. Måske de har værktøjer, der kan kæmpe sig igennem armeringen, måske det vil kræve maskiner. Men hvad hvis maskinerne ikke kan nå ind på området, og hvad med de mange timer, der løber op i penge brugt på arbejdskraft?

I stedet kan man anvende sprængning som metode. Her bestiller du et firma (f.eks. dette firma), som kommer ud og klare opgaven. Det foregår ved, at de udregner den rette ladning, skaber en sikkerhedsafstand og detonere ladningen. Dette er en meget forenklet forklaring, men det er groft sagt processen. Der bliver naturligvis taget grundige sikkerhedsforanstaltninger, ligesom der ofte sker det, at elementer, der skal bortsprænges, bliver tildækkede med tunge tæpper af f.eks. bly. Dermed indkapsler man detonationen og minimerer risikoen for fragmenter, som flyver ud.

Samtidig gør det den efterfølgende oprydning nemmere, fordi meget af elementet vil være at finde under det tunge tæppe.

Bonus – Sprængning kan også bruges i haven        

Sprængning har faktisk ikke kun været brugt til at nedlægge store siloer, kraner eller bygninger. Det har også været brugt i folks haver. Det kan f.eks. være svært at få en bambusbusk gravet helt fri for haven, ligesom selve busken er meget stærk. Derfor har Tv-programmer – bl.a. med Søren Ryge – tidligere vist, hvor smart det kan gøres med sprængning.

Det er ikke alle, der kan klare opgaven med sprængning, og derfor skal du igen forhøre dig hos en ekspert på området. Metoden kan dog spare dig for meget besvær og hurtigt lade dig komme videre i dit haveprojekt.