Sæt dine egne solceller op

Sæt dine egne solceller op

15. oktober 2020 Slået fra Af admin

Det er i den seneste tid blevet tydeligt, at vi alle bliver nødt til at gøre et eller andet ved klimaforandringerne. Det svære kan dog være at gennemskue, hvad der egentlig gavner.

En ting er dog sikker. Jo mere af ens energi, der kommer fra bæredygtige energikilder, jo bedre. Det betyder, at man som privatperson med et ganske almindeligt parcelhus blandt andet kan bidrage positivt ved at installere solceller. Ikke nok med at solceller, selvfølgelig særligt om sommeren, kan bidrage med store mængder ren strøm til hjemmets elforbrug. Det kan også gå hen at spare jer for en masse udgifter til strøm i det lange løb.

En opgave for hele familien

Hvor meget I sparer, og hvor lang tid der går, før I kan begynde at tjene penge på jeres solcelle, afhænger dog naturligvis af jeres indledende omkostninger. Det handler om, hvad solcellerne har kostet, samt hvor meget det har kostet at montere dem. Hvis du altså gerne vil have, at solcellerne giver bonus på både klima- og bankkontoen så hurtigt som overhovedet muligt, kan det være en fordel selv at installere solcellerne. Det er naturligvis ikke et enmandsarbejde, men med hele familiens hjælp kan det sagtens lade sig gøre.

Det at installere solceller kan faktisk gå hen at blive en helt hyggelig aktivitet, der kan samle hele familien om noget, som I alle ønsker. Klimadagsordenen er nemlig efterhånden blevet så tydelig i det daglige, at selv ganske små børn forstår vigtigheden i handling.

Derudover kan det dog også være en oplagt måde at snakke noget mere med sine forældre, børn eller sin partner. Man har alligevel ikke noget bedre at tage sig til, mens man skruer en solcelle fat på taget. Det betyder dog ikke, at det at sætte solceller op ikke kan være en hård og kedelig tjans.

Stopper samtalen, kan I derfor med fordel investere i den bedste håndværker radio, I kan finde. Det vil altså sige en radio, som I, grundet dens robusthed og batterikapacitet roligt kan lade stå på taget, hvis det er der, solcellerne skal installeres. Er I ikke ligefrem de store radiolyttere, kan langt de fleste moderne håndværkerradioer også sagtens spille musik fra en ekstern enhed. På den måde kan I altså også høre familiens yndlingssange eller en spændende podcast.

Vær skarp på det praktiske

Hvis I som familie godt kunne tænke jer at sætte egne solceller op, er der dog et par praktiske aspekter, som I bør være opmærksomme på. Det første er, at selvom det teknisk set er muligt at købe solceller, rammer og alt andet af nødvendighed, kan det være mindst lige så mindst lige så hensigtsmæssigt i både tid, pris og evne at købe komplette solcelleanlæg.

Med lidt øvelse og research kan man nemlig sagtens selv montere den slags, mens det at sammensætte anlæggene tager en del længere tid og langt flere evner. Netop derfor er det også af yderste vigtighed, at I lader en professionel tage sig af det med strømmen til sidst. På den måde kan I nemlig få renere strøm på både sikker og billig vis.