Studerende? Husk at nyde sommeren og solen

Studerende? Husk at nyde sommeren og solen

16. juni 2021 Slået fra Af admin

Som studerende kan du hurtigt bruge meget af din tid med en andengradsligning lommeregner, eller på at beregne omkredsen af et rektangel. Men det er altså også vigtigt, at du engang imellem kommer lidt væk fra dine bøger, så du kan få renset tankerne og tænke på noget andet end bare skolen.

 

Der er alt for mange studerende, der ender med at føle sig stresset, hvor det ender med at gå ud over både deres skolearbejde men også deres fritid. Derfor er det vigtigt, at du tager dig af dig selv – bl.a. ved at nyde sommer og sol, når vi endelig har det.

Du er nødt til at koble fra

Det er meget vigtigt, at du sørger for at koble fra engang imellem, så du ikke ender med at brænde sammen med alt det, du skal nå i dit travle skema.

 

Når du ikke er i skole, er det derfor vigtigt at lave andre planer end skolearbejde, eller måske helt undgå at lave planer.

 

Af afslappende idéer kan der eks. være gåture, samtaler med veninder, yoga, meditation eller hvad du nu ellers har lyst til. Du er bare engang imellem nødt til at koble helt fra.

Tag væk fra det hele i sommerferien

Du kan også vælge at tage lidt væk fra det hele, når du endelig har sommerferie. Det kan være en god måde sådan rigtigt at komme væk fra hverdagen og det travle skoleliv, og du kan faktisk nemt finde gode og billige ferier, som du sikkert godt kan finde penge til at bestille.

 

Du bestemmer selv, om du vil en tur sydpå, eller om du bare vil booke dig ind i et sommerhus på Bornholm eller det vestlige Jylland, hvor du ikke lige så nemt kan få booket din kalender op med aftaler og skolearbejde.

Pas på dig selv

Det handler i bund og grund bare om at passe på dig selv. Har du i det sidste stykke tid følt dig træt og udkørt, er det en rigtig god idé ikke at udskyde en fri-weekend eller et par frie aftener, hvor du absolut ikke skal lave andet end det, du lige har lyst til.

 

Undgå at lave for mange aftaler, og sørg for at bruge tiden på dig selv, så du igen kan komme tilbage til hægterne uden at føle dig træt og udkørt. Det er meget vigtigt at tage sig af sig selv.