5 gode råd til at få mere tid i hverdagen

5 gode råd til at få mere tid i hverdagen

1. november 2022 Slået fra Af admin

Vil du også gerne have mere tid til at dyrke din hobby – eller bare dase på sofaen med en god serie? Heldigvis findes der mange måder, hvorpå du kan spare tid i hverdagen, så du kan få mere tid til det, du elsker allermest – uanset om det er familie, venner eller en hobby. Vi har her fundet 5 gode råd til, hvordan du kan spare tid i hverdagen.

Bestil dagligvarer på nettet

Det er de færreste, der kan nøjes med at handle ind én gang om ugen – og med børn på slæb i timen efter arbejde er dagligvareindkøb bare heller ikke sjovt. Det kan du dog helt spare væk, hvis du i stedet begynder at handle dagligvarer på nettet. Du kan på den måde få dine dagligvarer leveret helt til døren – eller hvis du benytter Bilka2Go, skal du bare hente de allerede pakkede dagligvarer på et bestemt tidspunkt. Det kan spare dig mange timer på bare en uge, når du ikke længere skal igennem hele varehuset, stå i kø ved kassen, pakke ned og meget mere.

Køb dig til hjælp

Der er mange pligter, der generelt stjæler en del tid, men det er samtidig pligter, som man ikke kan undgå. Det er f.eks. rengøring, havearbejde og lignende – medmindre man selvfølgelig betaler for det. Det kan spare dig mange timer hver eneste uge, hvor du får hjælp til rengøring og haveservice regelmæssigt, så du kan bruge din tid på noget andet. Du vil blive overrasket over, hvor meget tid du kan spare, når du ikke skal i gang med at gøre badeværelset rent hver uge eller luge ukrudt i haven i weekender.

Bliv bedre til at uddelegere

Nogle opgaver kan du dog desværre ikke købe dig hjælp til, men disse opgaver kan du stadig få hjælp til. Der er nemlig ingen grund til at du er inde over alle opgaver helt selv. Det kan derfor være en god idé at kigge de ugentlige pligter efter i sømmene og så uddelegere nogle af dem. Det handler selvfølgelig også om, at du skal lære at give slip og acceptere hjælp fra andre i familien, men det er kun en god ting, fordi du på den måde får masser af tid, som du kan bruge på noget andet.

Sig nej

Du er ikke forpligtet til at sige ja til alle invitationer. I en travl uge kan det faktisk lige netop et afbud, der kan give dig en velfortjent friaften med kvalitetstid. Det er derfor vigtigt at du lærer, at du ikke skal sige ja til alt, hvad du bliver inviteret til – og nogle gange må det betyde benhårde prioriteringer, når du skal passe på dig selv.

Udnyt ventetid

Ventetid er en helt almindelig ting i en hverdag. Det kan f.eks. være i venteværelset ved lægen, i køen i supermarkedet eller i bussen/toget til og fra arbejde. Det kan hurtigt blive til spildtid, hvis man ikke lige tænker sig om, f.eks. bare ved at kigge ud i luften eller scrolle gennem Instagram. Det kan være, at det passer med at du har tid til blot at lave ingenting, men tiden kan også bruges på at svare på mails, bestille dagligvarer på nettet eller lytte til en podcast.