Alkoven – et roligt og afslappende sted

Alkoven – et roligt og afslappende sted

3. november 2022 Slået fra Af admin

Alkoven er et af de mest afslappende rum i hjemmet. Det er beregnet til hyggelige aktiviteter, og her kan man altid finde ro og fred og komme ned i gear.

Hvad er en alkove?

En alkove er en slags sengeniche. Den kan være “gemt væk” bag skydedør eller et forhæng, men behøver ikke at være det.

Alkoven er ofte et af de mest rolige steder i hjemmet. For mange er det i dag en siddeplads, hvor der kan hygges og slappes af. I gamle dage var den mere en soveplads. Dengang havde man måske en mere opsiddende sovestilling end i dag, hvor vi ligger helt ned. I dag er alkoven et perfekt sted at sidde med et tæppe om sig og nyde en kop kaffe eller te eller læse en god bog.

Men det kræver at man sidder behageligt.

Og derfor skal der en god alkove madras til.

Specialtilpasset madras til alkoven

Alkover kommer i mange forskellige størrelser, udseender og placeringer i hjemmet. Nogle huse er bygget med en slags standardstørrelser til alkove, men ofte er det skævevinkler og størrelser, der ender med at blive til en art alkove.

Og så har vi problemet. For alkovemadrasser er ofte rektangulære eller kvadratiske og i bestemte størrelser.

Hvad gør man så?

Man finder en skrædder eller lignende, som laver en skræddersyet løsning til ens alkove.

En specialfremstillet alkovemadras er ofte dyrere end en standard madras, men det er det hele værd, hvis man vil have den bedste komfort. Og så passer madrassen jo perfekt til netop DIN alkove, hvilket ser umådeligt pænt ud.

En sådan løsning tilbydes af for eksempel ABA Living, som har egen systue placeret i Danmark og dermed er det ikke en virksomhed, der udliciterer arbejde til udlandet. Nej, her er bare tale om godt dansk håndværk, som oser af kvalitet.