Derfor skal du overveje pillefyr som varmekilde

Derfor skal du overveje pillefyr som varmekilde

12. april 2021 Slået fra Af admin

Pillefyret, som også kaldes for træpillefyr, opvarmer dit hus og vand lidt på samme måde som et oliefyr gør. Bare mere bæredygtige og billigere, også i større huse. I stedet for olie eller gas, så fyrer du så i stedet for med træpiller, der er lavet ved at presse træspåner og savsmuld sammen – noget som vi har en evig kilde til, hvis altså det gøres på en bæredygtig måde.

Nogle træpillefyr kan også kombineres med anden brændsel, som fx almindelig brænde i det der så kaldes et kombifyr, nærmere betegnet et stokerfyr. Hvilket lidt minder om en almindelig brændeovn.

Så vil du gerne vælge en mere bæredygtig måde at varme dit hus på, og samtidig spare penge ved at udskifte fx et oliefyr, så er det oplagt at vælge et pillefyr.

Sådan fungerer det og det kan du spare ved at bruge pillefyr

Selve fyret består af et magasin (der hvor du fylder på med træpiller), en kedel og så brænderen. Fra magasinet, som du fylder med pillerne, føres disse automatisk over til brænderen.

Lidt afhængig af typen du vælger vil du altså selv skulle sørge for at købe træpiller ind og fylde på, så den ikke løber tør. Det kan selvfølgelig anses som en ulempe for nogen, men det skal vejes op mod hvad du sparer og bæredygtigheden i det at bruge denne form for varmekilde.

Selve levetiden er også lang på et pillefyr, og skulle uheldet være ude så kan du reparere det uden de store problemer – og du kan til langt de fleste modeller købe reservedele, fx hvis du mangler en ny eltænder.

Hvis man sammenligner med et gammelt oliefyr, så kan der være rigtig mange penge at spare ved at skifte til et pillefyr. Faktisk op mod 60-70% i nogle tilfælde. Det betyder også at det kan tjene sig selv hjem relativt hurtigt og typisk i løbet af få år. Så det gør både godt for pengepungen og samvittigheden overfor miljøet.

Inden du investerer i det, så skal du selvfølgelig overveje grundigt om det er det rette valg til din bolig. Overvej dit varmebehov, omkostninger ved at købe træpiller, om du kan finde dig til rette med at skulle fylde brændsel på. For ikke at tale om at det er vigtigt du sørger for kyndig rådgivning, når du skal vælge den helt rette model og type til din bolig.