Skab nemt en hyggelig bolig for hele familien

Skab nemt en hyggelig bolig for hele familien

19. april 2021 Slået fra Af admin

Synes du også det kan være svært at skulle skabe en hyggelig og brugbar bolig for hele familien – uden at det skal gå enten i den meget voksne retning eller i den meget barnlige retning? Det handler ofte om at finde den helt rigtige balance mellem det barnlige og det voksne. Læs med her hvor du får nogle tips til, hvordan du nemt kan skabe en god og hyggelig bolig for hele familien.

Kompromis er vejen frem

Synes du også, at det er så irriterende, når alle børnenes legetøj ligger og fylder i stuen, og at børnene ikke rydder op efter dem selv? Men måske ved børnene ikke, hvor de skal gøre af alle deres legesager, hvis legesagerne ikke allerede har fået en meget specifik plads. Overvej at gøre et hjørne eller område af stuen til legehjørnet, hvor børnenes legesager skal bo, når de ikke er i brug. Sørg også for at dine børn ved, at det er netop der, legesagerne hører til. Og husk at børnene selv skal rydde op – ellers lærer de aldrig, hvor legesagerne skal hen, og så står du med problemet endnu en gang. Hvis du synes det kan være lidt svært at få dine børns opmærksomhed, kan du prøve at lokke dem til dig med nogle sjove gåder for børn, som I i fællesskab kan hygge jer med, inden oprydningen og organiseringen starter.

Lav en voksen-del af hjemmet

Når legesagerne og alle børnenes ting begynder at fylder overalt i hjemmet, kan det være rigtig godt for din mentale sundhed som den voksne at sørge for, at der er en decideret voksen-del af hjemmet. Her er det så meningen, at dig og alle de andre voksne i hjemmet skal kunne slappe helt af og ikke bekymre sig om alt, der har med børnene at gøre. Det kan for eksempel være en ny lækker stol eller noget andet, som kun er for de voksne. Hvis det kniber lidt med pengene til sådan en stol, kan du for eksempel tage billige kviklån og på den måde skabe råd til din voksen-del.