Genopliv de trætte tagsten

Genopliv de trætte tagsten

2. juli 2019 Slået fra Af admin

Når taget tydeligvis har kendt bedre dag, og det nu står træt og kedeligt at se på, så bør du kontakte et firma og bede dem om at komme at foretage en algebekæmpelse på dit tag.

Efter sådan en behandling står taget igen smukt og sundt. Det er godt for det æstetiske, og det er samtidig meget fornuftigt at få det gjort.

Taget bliver så flot som nyt

Der sker en overraskende stor forandring af et tag, der bliver grundigt afrenset. Det bliver nærmest som nyt igen, når flere års skidt og algeangreb bliver renset af.

Du havde nok helt glemt, hvor smukt det var engang, men forvandlingen fra nyt til træt og slidt sker jo heller ikke over en nat. Det sker snigende fra dag til dag, indtil det nærmest ikke er til at kende igen.

Det fortjener virkelig at blive renset godt af.

Det er meget fornuftigt at få taget renset

Ud over at det gavner tagets udseende virkelig markant, så vil en tagrensning forlænge tagets levetid betydeligt.

Det vil det, fordi et rent tag er et sundt tag. Snavs og vækster forhindrer stenene i at ånde, og kan de ikke det, vil det skade deres overflade.

Især mos og alger er i stand til at gøre en ret alvorlig skade på tagsten. Den skade kan minimeres, hvis der foretages en algebehandling af taget regelmæssigt.

Hvilke skader kan alger forårsage?

Algerne er sådan set harmløse nok. Det er deres gode evne til at holde på fugt, der er problemet. Den nærmest permanente fugt er den, der kan gå ned i stenen og ødelægge den. Stille og roligt begynder den nemlig at smuldre, hvis den ikke tørrer ind imellem. Det kan den ikke, fordi algerne forhindrer det.

En smuldret tagsten er en ret dårlig tagsten. Derfor skal algerne fjernes og forhindres i at slå sig ned på taget igen. Det kan du gøre med en regelmæssig rensning og algebekæmpelse.

Bestil tid til en algebekæmpelse

Kontakt din lokale algebekæmper og få lavet en aftale om et besøg. Her kan I aftale, hvad der skal gøres, og hvor tit det skal gøres.

Algebehandling af tag er bestemt en opgave, som du bør overlade til en fagmand. Han har den fornødne ekspertise, han har det rette udstyr og han vil benytte de rette midler.

Det er ret afgørende, at afrensning og behandling sker med både effektivt og skånsomt og med de rette miljøgodkendte midler.

Hvor tit skal en algebekæmpelse gentages?

Det afhænger en del af, hvor medtaget taget er. Det kommer også an på husets beliggenhed. Ligger det sådan, at dele af taget ligger i skygge, så vil det blive udsat for et øget algeangreb, i forhold til hvis det lå i fuld sol altid.

Vind og vejr og nabolag spiller også ind på, hvor hurtigt taget igen trænger til at få en algebekæmpelse.

En tommelfingerregel er, at der går et par år imellem behandlingerne.

Får du gjort det på dit tag i tide, så får du et smukt tag på dit hus, og så forlænger du tagets levetid betragteligt.