Nyd haven hele året

Nyd haven hele året

6. august 2021 Slået fra Af admin

Det er fantastisk at have sin egen have – det gælder ikke mindst om sommeren, hvor alting blomstrer, og man kan nyde livet på terrassen med noget koldt i glasset. Hører du til dem, der kun bruger din have i sommerhalvåret, går du imidlertid glip af mange skønne stunder i det fri. Både forår, efter og vinder er også gode årstider for at være i haven. Skal du have hjælp til at skabe de bedste rum i din have, så kan du finde håndværkere til opgaven på Find-Virksomhed.dk.

Havearbejde hele året

Når man ejer et ældre hus, bliver man aldrig færdig med at reparere, udbedre og istandsætte. Sådan forholder det sig også med haver. Der er altid noget at tage fat på. I stedet for at se det som en sur pligt, så kan det være en fordel at gøre arbejdet til en hyggelig aktivitet. Er det koldt i vejret, så tænd et bål, som både giver stemning og hygge i løbet af dagen. Med det rette tilbehør kan der både laves kaffe og ristes skumfiduser over bålet.

Havearbejde kan være hårdt, men har du de rette redskaber og varierede bevægelsesmønstre, er det også sundt. Du kan derfor sagtens springe en omgang træning i fitness-centret ud med et par timeres havearbejde.

Frem med kalenderen

At holde have, kan være uoverskueligt. Hvad skal man gå i gang med, hvad haster mest, og hvornår er det bedst at plante blomster, træer og buske? Det hjælper at få sat havearbejdet og opgaverne i system. Overvej hvilke konkrete projekter, du gerne vil nå i din have. Skal du have plantet nye bærbuske, anlagt en terrasse eller fjernet et bed? Hvis du har for mange projekter på én gang, kan det godt virke uoverskueligt. Derfor kan det være en fordel at sprede opgaverne ud.

Skriv alle opgaverne ned, og fordel dem i kalenderen. Her kan du også notere hvilke opgaver, der passer bedst til en specifik årstid. Træer og buske bør f.eks. plantes om efteråret, hvor der måske ikke er så mange andre projekter, der trænger sig på.

Havestue og drivhus

Vil du være sikker på at få noget ud af din have hele året, så er det oplagt at investere i en indbydende havestue eller et drivhus. Begge steder er behagelige at være, når forårs- og efterårssolen ikke er kraftig nok til at varme luften op i det fri. Til gengæld får du et rum, som er i tæt forbindelse med din have.

Selv på en kold forårsdag kan det være behageligt at ordne forskellige ting i drivhuset. Hvis solen skinner, bliver temperaturen i drivhuset hurtigt meget behagelig, uden at der bliver for varmt. Drivhuset behøver ikke udelukkende at være til planter. Du kan også med fordel placere et par havestole og et cafébord i det lyse og dejlige rum. På denne måde bliver drivhuset til et let og indbydende lysthus, hvorfra man kan nyde udsigten til den øvrige have.

Det kan også være en idé at skabe en regulær arbejdsplads i drivhuset, hvor de lyse omgivelser nemt kan fungere som til meget andet end grøntsager og krydderurter.