På udkig efter en ny seng? Dette er forskellene på de mest gængse sengetyper

8. marts 2018 Slået fra Af admin

Leder du efter en ny seng, men har du svært ved at finde ud af, hvad forskellene er på de forskellige sengetyper?

Fortvivl ej – læser du med her, får du et overblik over forskelle samt fordele og ulemper ved de mest gængse sengetyper.

Forskellige sengetyper
Når du skal købe en ny seng, er det vigtigt, at du finder en, som passer perfekt til dig og dine behov.

Det første, du bør overveje, er, hvilken type seng som passer til dig. Dette kan dog være svært at overskue, og derfor kan du herunder læse meget mere om de fire mest gængse sengetyper, hvilken forskel der er på dem, samt hvilke fordele og ulemper de forskellige sengetyper har.

Vil du i stedet læse om puder, så kan vi anbefale denne guide til puder.

Boksmadras

Den måske mest kendte og simple seng på markedet er en almindelig boksmadras, som består af en fjedermadras, en topmadras samt ben eller meder.

Denne seng er enkel og fås typisk i tre forskellige størrelser: 90 cm, 140 cm eller 180 cm. Alt efter hvor mange der skal benytte sengen, kan du afgøre, hvilken størrelse den skal have.

Fordele:
Denne seng er god, hvis du ikke har nogle særlige behov eller ønsker til din seng. Derudover er den prisvenlig, men kan alligevel holde i mange år.

Ulemper:
Grundet sengens enkelthed er den ikke justérbar, og derudover er der også færre madraslag, end hvis du vælger en anden sengetype.

Seng med sengeramme

Som navnet angiver består denne seng af en ramme, typisk af træ eller metal, hvori der er indlagt en madras. Denne seng pynter i de fleste rum, hvor den kan give et personligt præg.

Fordele:
Denne sengetype er robust og samtidig også budgetvenlig. Derudover er den god, hvis ikke du har nogle særlige fysiske behov.

Ulemper:
Sengen er ikke justérbar og har relativt få madraslag i forhold til andre senge på markedet. Derudover fås selve rammen typisk i en bestemt størrelse, hvilket kan blive et problem, hvis du er særlig høj.

Elevationsseng

Som navnet antyder, kan denne sengetype reguleres i højden ved hovedet og ved fødderne, og den er altså udstyret med en elektrisk motor og en fjernbetjening, så du kan regulere madrassen alt efter dit behov.

Fordele:
Denne seng er justérbar, hvilket er praktisk, hvis du bruger din seng meget til at sidde og læse i, hvis du har vand i benene, eller hvis du har problemer med hoste. Det er altså et godt valg til dig med særlige behov, fordi du kan regulere sengen lige efter din krop.

Ulemper:
Det kan være en ulempe at vælge denne seng, hvis du er høj, fordi der er en relativ lav ligge- og siddehøjde.

Kontinentalseng

Denne sengetype har mange madraslag, hvilket øger liggekomforten samt understøttelsen af din kropsvægt.

Fordele:
Denne seng har flere madraslag, hvilket gør den god til dig med eventuelle rygproblemer. Derudover er den velegnet, hvis du gerne vil ligge højere over gulvet end ved andre sengetyper, da de mange madraslag øger højden.

Ulemper:
Skulle man nævne en ulempe ved denne sengetype, er det, at den ikke er justérbar.