Sådan får du en grønnere by

Sådan får du en grønnere by

28. april 2021 Slået fra Af admin

Den grønne bølge er over Danmark – og den er kommet for at blive. Vi danskere er et af de bedste folkefærer til at passe på miljøet og klimaet. Bæredygtighed er noget vi brænder for og har stor værdi i vores hverdag. Men spørgsmålet er, hvordan kan vi blive endnu bedre? Det er især stor fokus på storbyerne – hvordan kan de gøres mere miljøvenlige og rennere at bo i? Læs med her, og få svaret til, hvordan du kan være med til at gøre din by mere ren og pæn at være i. 

5 måder til du kan gøre din by rennere 

Det skal i skraldespanden! 

Hvis du er en af dem som ikke kan lade vær med at se, hvor snavset det er i byen med skrald, mundbind og lignende på jorden, så vær ikke bleg for at samle det op og smide der i skraldespanden! De er der for en grund, og det gør bare virkelig en forskel, hvis alle ville huske at smide deres affald og lignende, i den skraldespand, som det hører til! 

kloakerne skal tømmes 

Selvom vi nærmer os sommer og sol, så forhindre det ikke regnen i at komme frem af og til. Nogle gange er det endda så slemt, at vores kloaker her i byen bliver fyldte og flyder over – ad! For at forhindre dette, kan man tage nye tiltag til kommunen om, at forbedre disse kloarker og ikke mindst dem som skal tømme dem! Et godt bud her at kontakte kunne være kloakservice

Pant, pant og mere pant 

Ikke nok med at sommeren er på vej, så åbner byerne også op igen – også barer og restauranter! Hvilket betyder, at der er fest og farver i byerne igen. Men det betyder dog også mere affald og flasker samt dåser, der kommer til at ligge og flyde… Hvis man vil gøre sin by en tjeneste, så gå på pant jagt sammen med en ven, familien eller hvem der har lyst, og saml alt det pant op I kan finde. Måske man kan gøre en konkurrence ud af det? Og hvem siger ikke at alt panten kan gå til en eftermiddagskage? 

Drop bilen, brug cyklen 

Det er ikke for sjov, at der er så mange gode cykelstier i storbyerne. Ofte er det faktisk hurtigere at cykle frem for at vente i bilen i det ene lyskryds efter det andet… Samtidig er det også langt bedre for miljøet og luften i byen, at bruge sine ben og cykel frem for en bil!