Sådan får du en mere miljøvenlig og vegansk livsstil

Sådan får du en mere miljøvenlig og vegansk livsstil

16. februar 2021 Slået fra Af admin

Det er ingen hemmelighed, at jorden ikke har det godt. Menneskeheden sviner den til både ved overbefolkning og det enorme forbrug mange i dag desværre har. Heldigvis begynder det at blive mere og mere almindeligt at begynde at tænke over grønnere og mere miljøvenlige alternativer til den levemåde man har i dag.  

Derudover begynder tilgængeligheden af miljøvenlige valg også at blive stor. For bare 5 år siden fandtes der slet ikke så mange veganske alternativer til mad, som der gør i dag. 

Hvad vil det sige at være veganer?  

Når man er veganer er det ikke blot et spørgsmål om hvilken type mad man spiser eller måske rettere ikke spiser. Det er en hel vegansk livsstil, hvor man undgår alle produkter, der har noget med dyr at gøre. Det vil sige, at en veganer heller ikke går i tøj med uld i eller bruger produkter, der er testet på dyr.  

Derfor kan overgangen fra at leve på traditionel vis til en vegansk livsstil føles lang, men selv de mindste ting gør en forskel. Mange starter med at skifte de ting ud, som lige netop de synes er nemmest. Honning bruger en veganer for eksempel ikke, men honning er meget nemt at skifte ud med en smule sirup i stedet, som er er vegansk produkt.  

Så hvis du ønsker at få en mere vegansk livsstil så skift blot ét animalsk produkt ud af gangen, og så lever du lige så stille mere og mere vegansk.  

Kan man undvære kød?  

Kan man virkelig undvære kød helt? Sådan er der mange, der spørger eller stiller sig uforstående. Det korte svar er: JA. Du kan sagtens leve et liv fuldkommen uden køb uden, at du mangler noget som helst i din kost.  

Alt hvad du kan få fra kødet kan du sagtens få fra grønne alternativer også. For eksempel indeholder 100 gram kikærter faktisk mere protein end 100 gram hakket oksekød. I dag bliver kød tilsat B12 vitamin, og dem, der spiser kød, får deres B12 vitamin igennem kødet. Her skal du så finde en alternativ kilde til B12.  

Hvis du spiser en almindelig multivitaminpille, er du dog dækket fuldkommen ind på dit B12 behov. Det er derfor ikke spor svært at erstatte kødet med andre ting, hvis man blot er lidt opmærksom.  

Sundere for din krop og bedre for miljøet  

For meget kød og fede mejeriprodukter er ikke ret sundt for din krop, og de er slet ikke gode for miljøet. Så hvis du begynder at leve mere og mere vegansk, gør du altså både noget godt for din krop og for miljøet.  

Helt ærligt, så er det selvfølgelig svært blot at skifte kød ud med grøntsager og bælgfrugter. Det er jo ikke sådan, du er vant til at leve, og en ny livsstil er altid svær, uanset om det er fordi man ønsker en vegansk livsstil eller blot vil leve mere sundt.  

Hvis du mangler inspiration til grønnere og veganske alternativer til dine dagligvarer, så kan du finde dem på https://www.inspirationsbasen.dk/. Inspirationsbasen rummer masser af forslag til produkter, du kan bruge i stedet for de animalske i dine yndlingsretter. Du kan nemlig stadigvæk sagtens spise lasagne og burger, selvom du lever vegansk.