Sådan får du og din partner gnisten tilbage i jeres forhold

27. april 2020 Slået fra Af admin

I starten af et forhold er det hele en dans på lyserøde skyer, og der er ingen problemer. Men lige pludselig rammer hverdagen, rutinerne, tøjvasken osv. Hverdagens rutiner og vaner er ikke det mest romantiske, men I kan sagtens bibeholde et romantisk forhold og samtidig leve en praktisk hverdag. Det kræver blot, at I begge er opmærksomme og kæmper lidt for det.

Tag ikke din partner for givet

Når du har været sammen med din partner længe, er du ikke på samme måde usikker på ham/hende, som du var i starten. Du skal ikke på samme måde kæmpe for at opnå et forhold med ham/hende eller kæmpe for hans/hendes opmærksomhed. Derfor kan du også godt komme til at tage din partner lidt for givet. Du tænker måske, at du kender din partner ind og ud, og at der ikke er mere at opdage. Men hvis du ser på det på den måde, vil det lige pludselig blive kedeligt. I stedet skal du forsøge at se på din partner med nye øjne og ikke tage ham/hende for givet.

Vær bedre til at tage initiativ

Når der går hverdag i den, bliver I måske begge dårlige til at tage initiativ til at lave eller prøve et eller andet nyt. I får jeres faste rutiner og vaner, men hvem siger, at I ikke kan bryde dem en gang imellem. I stedet for at stå og lave aftensmad igen i dag, så tag initiativ til, at I skal tage ud og spise en lækker middag i stedet.

Generelt er det fedt at mærke, at den anden tager noget initiativ. Det kan være til små og store ting. Det kan blot være sådan noget som at spørge den anden, om I ikke skal se en god film i aften. Hvis I begge bliver bedre til det, skal det nok gå i den rigtige retning.

Prøv noget nyt i soveværelset

Parforhold og sexliv hænger rigtig godt sammen. Hvis det ene ikke fungerer, går det ud over det andet. Så hvis I føler, at I er begyndt at miste gnisten lidt i hverdagen, står jeres sexliv garanteret også lidt stille. Det kan også være, at det bare er blevet kedeligt, fordi I også der er endt med nogle faste vaner og rutiner, hvilket er alt andet end romantisk.

Hvis I er nået dertil, kan I prøve at springe ud i noget helt nyt. Første skridt er altid at snakke om det. Hvis I får sat ord på, at jeres sexliv er blevet lidt kedeligt, kan I begynde at gøre noget ved det. Derefter kan I begynde at snakke om, hvad I hver især kunne tænke jer, at der skal ske. Det kan være, at I har nogle fantasier, I gerne vil have udlevet. Det kan også være, at I gerne vil prøve at eksperimentere med noget sexlegetøj.

Der er faktisk rigtig mange par, der gør brug af sexlegetøj, fordi det kan give et frisk pust til sexlivet. Sexlegetøj er ikke kun noget for kvinder. Faktisk findes der sexlegetøj til både kvinder, mænd og par. I kan f.eks. sætte jer og kigge på udvalget hos Purepleasure.

Planlæg en tur kun for jer to

Når der går hverdag i den, kan det nogle gange hjælpe at komme helt væk fra sine vante rammer. I kan f.eks. planlægge en weekendtur kun for jer to. Hvis I har børn, så få dem passet, for I skal kunne fokusere udelukkende på hinanden. Når I sådan laver noget, der har alt andet med hverdag at gøre, har I tid til at finde gnisten frem igen. I har tid til at tage ud og spise lækre steder og opleve nye ting sammen. Det er noget, som alle par burde gøre en gang imellem. Det kan i dén grad hjælpe til, at I kommer lidt tættere på hinanden og bliver mindet om, hvorfor I faktisk er sammen.

Du kan også lave en overraskelse ud af det og invitere din partner spontant på en weekendtur. Det vil kun være med til at gøre det endnu mere romantisk.

Besøg en parterapeut

Hvis I føler, at I slet ikke kan komme tilbage på rette spor, og at I går helt forkert af hinanden hele tiden, kan I overveje at besøge en parterapeut. En parterapeut kan hjælpe jer med at se tingene oppefra i håb om at få jeres forhold tilbage på skinner. Selvom det kan virke grænseoverskridende at skulle sætte sig på den måde og åbne op overfor en tredje part, kan det være det, der gør, at I redder jeres forhold og finder gnisten igen.