Sådan vælger du den rigtige størrelse på dit solcelleanlæg

Sådan vælger du den rigtige størrelse på dit solcelleanlæg

7. juni 2022 Slået fra Af admin

Et solcelleanlæg er en stor, men også en nødvendig investering, hvis du vil leve mere bæredygtigt. Derfor er det vigtigt, at du tager højde for en række forskellige faktorer, når du vælger størrelse på dit anlæg. Du skal have klarhed over, hvor meget strøm du har brug for, og hvor meget plads der er til anlægget. Dertil skal du også være opmærksom på, om der er andre forhold i din bolig, som kan have indflydelse på anlæggets størrelse. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du finder den rigtige størrelse på dit solcelleanlæg.
 

De vigtigste faktorer, der påvirker valget af størrelsen på et solcelleanlæg

Når man skal have installeret et solcelleanlæg er der nogle faktorer, der er vigtige at tage højde for. Det første og mest afgørende er, hvor meget strøm man har brug for til ens husstand. Dette afhænger både af størrelsen på boligen og husstanden. Derudover er det også vigtigt at overveje, hvor meget plads man har til rådighed til at placere sit solcelleanlæg på. Solcelleanlæggene fylder typisk ikke meget, men det er vigtigt at have plads til dem, hvis man vil have et anlæg med en god ydelse. For eksempel et 6kw solcelleanlæg. Det også vigtigt at overveje budgettet. Jo større et anlæg, jo dyrere bliver det – så det kan være en god idé at undersøge markedet grundigt, så du kan finde en god solcelleanlæg pris.

Hvilken størrelse solcelleanlæg kan dække et hus’ energibehov?

Der er ikke noget klart svar på, hvilken størrelse solcelleanlæg, der er behov for til at dække et hus’ energibehov. Det afhænger af husets størrelse, isolering og energiforbrug. Dog kan det give mening, at starte med at se på husets gennemsnitlige elforbrug pr. år, og derefter beregne, hvor meget energi solcellerne skal producere for at dække dette forbrug. Et solcelleanlæg 6kw er et effektivt og godt bud. Derudover er der ikke altid er lige meget sollys året rundt – så selvom man har beregnet et behov i kWh pr. år, så kan det være svært at producere lige netop den mængde energi fra solcellerne alene.

Hvor meget strøm bruger du i gennemsnit om året?

Hvis du vil leve mere bæredygtigt, er et solcelleanlæg en god løsning. Du udnytter solens stråler og kan omdanne op imod 20% af den opfangede solenergi til elektricitet med, for eksempel, et 6kw solcelleanlæg. Du skal dog have et overblik over, hvor meget strøm du bruger. Mange faktorer er med til at påvirke ens forbrug af strøm, men uanset hvad, så er det en god ide at tænke mere over, hvor meget strøm man i gennemsnit bruger om året, og hvordan man kan sænke dette tal.