Sådan maler du dit sommerhus

Sådan maler du dit sommerhus

2. juni 2022 Slået fra Af admin

Det er vigtigt, at dit sommerhus ser godt ud og beskytter mod vejret. Alle der ejer et sommerhus ønsker naturligvis, at det både ser pænt ud og giver et godt førstehåndsindtryk. Særligt hvis det udlejes og der skal komme gæster og bedømme det.

Det gode ved at male sit sommerhus er derfor, at det både bliver pænere, men at du også kan sætte ”tjek” ud for at beskytte det, da malingen holder vejr og vind fra at gøre skade på træværket.

Skal du male dit sommerhus, så følg med her – eller få en maler i Esbjerg til at gøre arbejdet for dig, hvis du ikke selv har de håndværksmæssige egenskaber eller den nødvendige tid.

Sørg for god timing

Det handler ikke bare om, at du skal vælge en dag med godt vejr at male dit sommerhus i. For man skal naturligvis ikke stå i hverken regn eller sne og bøvle med at male!

Du skal blot sigte efter tørt vejr, hvor temperaturen er mellem 10-25 grader, og hvor luftfugtigheden er mellem 40 og 80%, mens selve træværket ikke må være mere en 15% ramt af fugt.

Er der ekstremt varme, så mal heller ikke her, da beskyttelsen vil tørre så hurtigt, at den ikke når at trænge langt nok ind i træet.

Rengør forud for start

Inden du starter med at male, skal du rengøre dit træværk på sommerhuset. Det kan gøres ved at vaske og skrabe træværket, så der ikke er nogle alger eller andre begroninger. Brug gerne en velegnet sæbe til jobbet.

Mal flere gange

Når du maler dit sommerhus, så mal det gerne flere gange for at opnå den bedste beskyttelse. Husk at undersøge, om du skal grunde dit træværk først, og vælg så den rette beskyttelse. Det bedste råd hertil er at få farvehandlerens råd, da der findes mange forskellige produkter til arbejdet.

God fornøjelse.