Tag det rigtige valg – for miljøet

Tag det rigtige valg – for miljøet

3. marts 2021 Slået fra Af admin

Der er mange ting som alle og enhver kan gøre nærmest på daglig basis for at forbedre sine vaner og miljøet. Dette er noget som at samle skrald op, når du ser det på din gåtur i skoven. Det kan være at tænke over hvor du handler og om de som virksomhed gør noget for miljøet. Det kan endda være noget så simpelt som at pante sine flasker frem for at smide dem ud. Det er godt for miljøet og du får også lidt lommepenge ud af det. Det er vigtigt at gøre noget for miljøet imens vi kan. Der er som nævnt mange simple ting der kan gøres hver dag. Selvfølgelig er der også nogle større ting man kan gøre, som vil gøre en større forskel.

Det handler om udvikling

Og det gør det! At udvikle på dine vaner, at udvikle hvad du har til noget bedre. Det er det, det handler om. Var der nogle flere der udviklede, ville vi ikke stå i så stort et problem som vi gør i forhold til miljøet. Det kan være at du ikke har specielt langt på arbejde, men alligevel har kørt i bilen derhen hver dag. Dette er nemt at lave om på. Hvis du ikke har en cykel allerede, kan du læse om dette på modsvar.dk. Det er et engangsbeløb. Det vil virke overvældende pludseligt at skulle bruge en del penge på en cykel, men det vil betale sig! Om ikke andet, kan du købe en brugt en.

Udover dette, kan du få solceller. Solen skinner i rigtig mange timer hvert år – cirka 1.800 for at være mere præcis. Det skal da udnyttes. Du vil få billigere strøm, vand og varme af dette på samme tid med at du har miljøet i baghovedet og kan tænde lyset på soveværelset med god samvittighed og en god fornemmelse i maven.

Hvad kan jeg ellers gøre?

Apropos at bruge solens energi på noget fornuftigt, kan det jo gøres på flere områder. For eksempel kan du om sommeren i stedet for at bruge din tørretumbler bruge hænge tøjet udenfor til tørre. Det vil ikke udelukkende bespare miljøet for unødvendig anstrengelse, men også spare dig penge i længden på strøm. For virkelig at overtale dig, kan det også nævnes, at du på samme tid som du hænger tøj op og tager det ned, får sol og frisk luft. Det er jo fantastisk med sådan en alt-i-en pakke. For slet ikke at nævne, hvad du gør for miljøet. Når du handler og ser en indpakning der er mere brun i det, så køb den fremfor den vare i den glanshvide indpakning. Den brune indpakning betyder nemlig for det meste at det er bio-nedbrydeligt. Det er bedre for miljøet fordi naturen har lettere ved både at producere det og nedbryde det, når det kommer dertil. Ud over dette, kan du kigge mere ved dato-varerne når du handler. Dette sætter lidt en bremse på madspildet, hvilket selvfølgelig er en stor belastning for miljøet for slet ikke at snakke om hvem der kunne have fået glæde at den mad, du smider ud. Det var lidt stof til eftertanke – pas på miljøet.