Træpiller er fremtidens brændsel

Træpiller er fremtidens brændsel

29. november 2021 Slået fra Af admin

Træpiller er det materiale, mange i dag fyrer op med indenfor, når de skal have varmen. Det er en langt mere fremtidssikker løsning; både i forhold til produktion og i forhold til miljøet. Det er altså et alternativ, du bør overveje, og måske du allerede har fået det installeret i dit hjem. Få leveret træpiller lige til døren fra KK-Import. Så behøver du ikke en gang at køre ud efter det. Og du kan få leveret lige så mange, du har behov for. Her er det en god idé at købe større partier, som du fx kan oplagre i din garage eller i dit skur. Det er nemlig godt altid at have adgang til træpiller, når du er løbet tør. De ovne, der er fremstillet, der tændes op via træpiller, bliver nemlig fyldt op med træpiller en gang i mellem. Men det kan være svært at holde øje med det egentlige forbrug, og pludseligt, fra det ene øjeblik til det andet, kan det være, at ovnen er løbet tør for træpiller – lige som du har sat dig allerbedst til rette klar til at blive varmet op. Og det er lidt en træls situation, hvis du så ovenikøbet ikke lige kan smutte ud og hente en ny pose, du kan fylde på, fordi du har glemt at købe ind til det.

Det er en billigere løsning

Modsat almindelige brændeovne, er pilleovne også en langt billigere løsning. Poserne med piller koster mindre, end hvis du skulle ud og købe brænde. Det kan godt være, at selve pilleovnen er dyrere, men det er altså en god investering, i forhold til hvad du år efter år sparer på ikke at skulle købe brænde. Det løber hurtigt op, hvis man sammenligner forbruget af piller, som altså er billigere. Så dette er en god måde at spare mange penge om året – især fordi vi bor i et land, hvor det i mange måneder er tilpas koldt til, at vi fyrer op indendørs.

Du varmer dit hjem CO2-neutralt

Når du anvender træpiller, opvarmer du dit hjem CO2-neutralt. Træpiller er nemlig produceret af materialer, så de ikke udleder CO2, når det bliver brændt af – modsat brænde. Det er ret vigtigt at fokusere på, og det er enestående, at vi har fundet frem til denne løsning, hvor vi har mulighed for både at have en hyggelig ovn, vi fyrer op i, uden at det har en negativ påvirkning på miljøet.

Derfor er det vigtigt, at vi tænker over vores CO2-udslip

Og grunden til, at det er vigtigt, at vi tænker over vores CO2-udslip, er naturligvis på grund af kloden og klimaet. Vi belaster vores miljø helt utroligt meget, og vores forbrug stiger i takt med, at vi blive flere og flere mennesker på jordkloden. Det er en ærgerlig udvikling, vi er nødt til at gøre noget for at vende. Og her kan vi altså sætte ind på de små ting, som samlet bliver til en stor reduktion af den negative udledning – og her er overgangen til pilleovnen og træpiller en af dem.