Det skal du vide om epoxygulvet

Det skal du vide om epoxygulvet

22. november 2021 Slået fra Af admin

Når der kommer til at vælge gulv, så er der rigtig mange muligheder – uanset hvilket rum, der er tale om. Epoxygulvet er dog en af de gulvtyper, som for alvor har vundet indpas i vores hjem. Det startede oprindeligt som et gulv, der primært blev brugt i industrien til bl.a. værksteder, lagerhaller, garager og lignende, men i dag er det et meget udbredt gulv til næsten alle rum i boligen. Vi har derfor i denne artikel fokus på epoxygulvet og hvad du bør vide om denne skønne gulvtype, inden du vælger den som dit nye gulv til enten køkkenet, badeværelset eller endda stuen.

Stilrent gulv

Epoxygulvet er kendetegnet ved en helt blank overflade, der ikke brydes af noget. Andre gulve har fuger eller er opdelte på anden måde, men epoxygulvet er helt rent og smukt, så du nærmest kan spejle dig i det. Det står derfor også som modsætning til et mere rustikt gulv, som f.eks. et trægulv, da det er meget stilrent. Det ses derfor også ofte i TV, indretningsmagasiner og lignende.

Slidstyrke i top

Epoxygulvet er et meget slidstærkt gulv – og det er faktisk lige præcis derfor, at det er blevet så populært. Det kan holde til det meste uden at det giver mærker eller pletter, og det er lige netop derfor, at det bl.a. egner sig til industrien, men faktisk også hjemme i f.eks. køkkenet, hvor det ikke går i stykker, hvis du f.eks. taber en gryde eller endda spilder rødvin.

Rengøringsvenlighed

Med et epoxygulv er der heller ingen problemer med rengøringen. Det kan holde til det meste, og der skal derfor meget til for at lave pletter. Den glatte overflade og manglen på fuger gør, at det er utrolig nemt at rengøre med bare en moppe. Skidtet kan nemlig ikke samle sig nogle steder.

Alsidigt materiale

Endnu en kæmpe fordel ved epoxy er, at det kan ligges på stort set alle overflader – og det kan derfor gøre en masse byggeprojekter en del nemmere. Man behøver f.eks. ikke at fjerne de gamle klinker for at lægge et epoxygulv. Man kan altså få den smukke epoxyoverfalde på andet end kun et bart betongulv.

Udbredt gulv

Der er nogle gulvtyper, der egner sig bedre til nogle rum frem for nogle andre – men sådan er det faktisk ikke med epoxygulvet. Det kan lægges i alle rum. Mange vælger at lægge det i badeværelset eller køkkenet på grund af dets slidstyrke og også på grund af at på trods af dets rene overflade er gulvet ikke glat, men det er også populært i f.eks. stuen, hvor det rene look gør, at møblerne simpelthen kan spejle sig i gulvet. Det kan selvfølgelig også bruges i garagen, da det kan holde til det meste.

Kræver en håndværker

Det er teknisk set muligt at lægge gulvet selv, men det anbefales ikke. Gulvet kræver nemlig, at to materialer blandes efter meget specifikke forhold, og det afhænger også af situationen. Epoxy er også kendt for at være et materiale, som man skal have en certificering for at arbejde med. Det er derfor bedst at finde en håndværker, som kan finde ud af det – hvis du altså gerne vil sikre dig det bedst mulige resultat.

Vil du gerne vide mere om epoxygulvet? Læs mere her: https://epoxy-design.dk/