Udlev din drøm om et drivhus

Udlev din drøm om et drivhus

3. maj 2021 Slået fra Af admin

Et drivhus er en rigtig dansk ting, om man vil det eller ej. Drivhuse er relateret til en gammel dansk sommer kultur, hvor man gror sine egne blomster, grøntsager og frugter. Dog kan drivhuse være dyre, og besværlige at have med at gøre.

Især hvis man ikke har pladsen til at få anlagt et helt drivhus i baghaven. Der er derfor lettere og mere besparelige måder, at få udlevet den gamle drøm om selv, at gro sine egne frguter og grøntsager i baghaven, eller på altanen.

Kapilærkasser med mening.

Når man tænker på kapilærkasser, så er det ikke ligefrem en verdensomspændende innovation, der kommer til tanke. Disse kasser er dog utroligt effektive til hvad de skal gøre, hvilket er at hjælpe dig med at gro dine frugter og grøntsager, så let og hurtigt som muligt.

At plante i kapilærkasser består af at der fyldes vand i kapilærkassen, der ovenpå har potter fyldt med jord, som er I berøring med vandet. Ovenpå det er der så en plantesæk med den slags grøntsag eller frugt, som man ønsker at gro.

Let og håndgribeligt arbejde

Kapilærkasser er vanvittigt gode til de personer, der ønsker et drivhus, men ikke har tiden til at kunne gå og tjekke til planterne, som er I drivhuset, 24 timer i døgnet.

Grunden til at kapilærkasser er så gode, er at det vand som bliver lagt I kasserne giver planterne den rette mængde vand, over en længere periode, uden at man skal tjekke op på dem.

Dette kan være meget belejligt, hvis man for eksempel er gået I stå på motorvejen, og venter på autohjælp for at få fri vidererejse.

Perioden, hvor du ikke har brug for at vande dine planter kommer helt an på hvilke slags planter, der er lagt ovenpå kapilærkassen. Hvis det er en tomatplante, som er en plante der suger ekstra meget vand, kræer det at kassen skal opfyldes en gang om ugen.

På den anden side, hvis der er blevet plantet blomster, som ikke har brug for meget vand kan der gå helt op til en måned, hvor de ikke skal vandes.  

Spis det hjemmedyrkede

En stor fordel ved at have et drivhus er i sagens natur, at du kan spise alle de forskellige ting, du får til at gro.

Det kan være, at du på den måde kan lave dig en lille salat hver aften, hvor du blandet for eksempel tomater, agurk, salatblade, snackpeber og lidt andre ting.

Det vil helt sikkert give din aftensmåltider et lille pift, og har du børn eller en måske ægtefælle eller kæreste, vil de uden tvivl også komme til at sætte pris på de lækre salater.