5 gode råd til at undgå frostsprængte rør

5 gode råd til at undgå frostsprængte rør

10. november 2021 Slået fra Af admin

Frost kan sprænge dine vand- og varmerør – og det kan give store skader. Vi har derfor her samlet vores 5 bedste råd til, hvordan du kan undgå frostsprængte rør, når temperaturen falder her til vinter.

Sørg for cirkulation

Rør fryser nemmere til is, når vandet ikke cirkulerer frit i rørene. Det er derfor meget vigtigt, at du ikke slukker for cirkulationspumpen om natten, når der er varslet hård frost. Det kan nemlig så være, at du vågner til frosne rør.

Hold en temperatur på minimum 17 grader

Det er dit ansvar at sørge for at holde en rumtemperatur på mindst 17-18 grader i hele boligen – også i de rum, hvor du ikke rigtig opholder dig i. Hvis du ikke gør det, dækker forsikringen nemlig ikke, hvis du skulle være udsat for frostsprængte rør.

Brug frostsikringskabler

Du kan benytte elvarmekabler (også kaldet frostsikringskabler) til at beskytte dine vandrør mod frost over vinteren. Med et varmekabel er du nemlig sikre imod frostskader og frosne rør uden at du skal gøre det store selv. Du skal blot installere kablet og så tænder det selv efter behov – ofte når temperaturen når under et bestemt punkt.

Isolér rørene eller flyt dem

Hvis du først har haft frostproblemer ét sted, så får du det uden tvivl igen. Her handler det derfor om at forebygge, så det ikke sker igen. Her kan du f.eks. efterisolere rørene, så de ikke bliver udsat for kulden på samme måde eller du kan overveje at flytte den pågældende rørføring, så den løber inden for klimaskærmen.

Brug ikke varmepistol

Varmepistoler bliver meget varme og kan let ødelægge eller svække et rør, hvis du varmer for længe på et stykke ad gangen. Derudover antænder det også let brand i støv og andre brandbare materialer. Hvis det går galt, dækker forsikringen ikke – så det er altid bedst at ringe efter en vvs-installatør, som kan tø røret op igen ved at sætte elektrisk spænding på røret.