Sådan holder du hus og have i stand

Sådan holder du hus og have i stand

5. april 2021 Slået fra Af admin

Ligemeget hvor meget folk siger, at det kun er de indre værdier, der tæller, så betyder det faktisk også en del, hvordan ens hjem ser ud udefra. For det er her, at gæster, naboer, familiemedlemmer og venner danner sig det første indtryk om ens hjem. Især hvis man har planer om at ville sælge sit hjem, kan det være en god idé at få styr på alt det eksterne, før man fokuserer på det indre. Et hjem skal selvfølgelig også være hyggeligt indefra, og indretningen, farvevalget, stilen og belysningen indendørs betyder enormt meget. Alligevel er både indkørslen, terrassen, facaden, haven og garagen lige så vigtig at holde styr på.

En pæn facade

Facaden udgør ens hjems ydre, og det er faktisk også ofte facaden, som forbipasserende lægger mærke til som noget af det første. Det er meget vigtigt at passe og pleje sin husfacade godt, da den let kan blive angrebet af alger og andet skidt. Her kan algerens være en rigtig god idé, men også en højtryksrenser kan være et godt redskab til at rengøre en facade. Man kan kombinere brugen af højtryksrensere med forskellig slags sæbe, som vil lade din facade se renere og flottere ud end nogensinde før.

Den fineste terrasse

Også en terrasse kan hurtigt blive ramt af blandt andet alger. Især med det danske vejr og en masse regn, kan der her samles alger, der kan være svære at få ram på. Det kan være ude i indkørslen, men også på haveterrassens fliser. De grønne og beskidte fliser kan være frustrerende at kigge på i længden, og netop derfor kan det også være en god idé at gribe til højtryksrenseren. Efter man har renset fliserne, kan man vælge at imprægnere dem en sidste gang, hvilket vil beskytte dem yderligere og øge effekten af rengøringen. Så burde der gå et stykke tid, før man atter skal gøre fliserne rene.

En nydelig have

Man er utrolig heldig, hvis man ejer enten en have eller blot en lille forhave. En have giver muligheden for at kunne trække sig tilbage i ro og fred, og den bringer en et stykke tættere på naturen og den friske luft. Oplevelsen i haven bliver selvsagt bedre, hvis haven ser flot og velplejet ud. Derfor kan man med fordel fjerne ukrudt fra tid til anden og holde styr på sine blomsterbed. Man kan jo også så planter og blomster afhængigt af årstiden, så man altid har noget smukt at kigge på – selv på den mørkeste vinterdag.