Sådan kan du spare penge på varmeregningen

Sådan kan du spare penge på varmeregningen

8. oktober 2021 Slået fra Af admin

Det er ved at blive koldt udenfor – og det betyder, at vi er flere og flere, der tænder for varmen. Det kan for mange blive en dyr fornøjelse. Der er nemlig mange faktorer, der spiller ind, når det handler om at få mest muligt ud af varmen. Vi har derfor her samlet 3 tips til, hvordan du kan spare penge på varmeregningen.

Vælg en billigere opvarmningsmetode

Hvis du har muligheden for selv at vælge opvarmningsmetode, så kan der være mange penge at spare ved at skifte til naturgas. Hvis du skifter fra f.eks. et oliefyr eller almindelige radiatorer, så kan du faktisk ende med en besparelse på helt op til 35 % af din samlede varmeregning. Der er også mange andre fordele ved naturgas frem for andre opvarmningsmetoder. Du skal f.eks. aldrig tænke på at skulle fylde dit pillefyr eller din olietank, og så fylder et naturgasfyr heller ikke meget i sammenligning med andre typer fyr.

Tag et kig på din indretning

I mange tilfælde kan det også være dig selv, der er skyld i, at varmeregningen kun bliver større om vinteren, når du har varmen tændt. Din indretning har nemlig også betydning for, om du bruger mere varme end du rent faktisk har brug for. Det kan f.eks. være, hvis du har placeret store møbler foran dine radiatorer. Hvis du har det, så kan varmen ikke cirkulere ordentligt rundt i rummet. Det kan også være, at du ikke trækker gardiner/persienner for om aftenen og trækker dem fra igen om morgenen. Hvis du ikke gør det, kan du risikere at du ikke holder på varmen om natten og ikke bruger solens varme som et gratis boost om dagen.

Isolér huset

I mange tilfælde er det hverken opvarmningsmetoden eller indretningen, der er skyld i den høje varmeregning. Det er ofte bare selve huset, der ikke er isoleret godt nok og dermed ikke er så god til at holde på varmen. Her kan det være en god idé at finde ud af, hvor problemet ligger. Er det vinduerne? Er der selve isoleringen i væggene? Er det taget? Her kan det være en fordel at få hjælp af en professionel til at klarlægge problemet. Hvis det er vinduerne, kan det være en idé at skifte til nye, energivenlige vinduer. Hvis det er væggene, så kan efterisolering være en god investering. Og hvis det er taget, kan det være en god idé at investere i et nyt tag. Læs mere om et nyt tag her: https://jysktagkompagni.dk/.